︎

Fisura 


22-28 Abril, 2022


FISURA


El focus de la mirada de qualsevol individu se situa de manera natural en allò medul·lar, en allò que es troba al medi, que no és altra cosa sinó allò acceptable i virtuós, allò que flota gratament a la bella oscil·lació de l’onatge de la integritat moral.

A la vora d’aquest oceà hi ha allò «marginal», que és, en el seu sentit més pur, allò que pertany als marges, que està allunyat del centre. Aquesta vora invisible als nostres ulls és el gegantí rusc del menyspreable on confluirà tot el que rebutgem per la nostra «naturalesa social».

FISSURA és la petita esquerda per la qual tot el que es troba al marge flueix fins al nostre camp de visió, fins al mateix centre de les nostres pupil·les.

El treball d’Oscar Murtra com a retratista dels nàufrags del sistema i l’obra d’Esteban Pochintesta, que glorifica l’art no institucionalitzat, ens empenyen a l’experiència catàrtica de mirar cap als costats, abandonar-nos a la deriva patibulària i admirar la bellesa del que és marginal.

El propòsit d’ambdós artistes és el d’estriar la falsa quotidianitat, embranzida de prejudicis —una successió infinita de temes, motius, intencions i símbols— i contemplar amb dolorós estupor la cruesa del que és afusellat, la bellesa de la incorrecció i la força de l’abisme .

_____
DETALLS:
Peça única
Fotografies per Oscar Murtra (@podri_tattoo)
Intervenció artística per Esteban Pochintesta (@pipiuniversel)
Serigrafia per La Lola Print Studio (@lalolaprintstudio)
Enquadernació artesanal per EdicionesBRUT. (@brut.edicions)

Paper Mounting Board 300 g i cartolina Iris 185 g
40 pàgines
Edició en tapa dura encunyada a mà, acrílic sobre llenç
Barcelona, maig de 2021

Precio: 975 €


-----------------

///ESP

El foco de la mirada de cualquier individuo se sitúa de manera natural en lo medular, en lo que se encuentra en el medio, que no es otra cosa sino lo aceptable y virtuoso, aquello que flota gratamente en la bella oscilación del oleaje de la integridad moral.

A orillas de este océano se encuentra lo «marginal», que es, en su sentido más puro, aquello que pertenece a los márgenes, que está alejado del centro. Este borde invisible a nuestros ojos es la gigantesca colmena de lo despreciable donde va a confluir todo lo que rechazamos por nuestra «naturaleza social».

FISURA es la pequeña grieta por la cual todo lo que se halla en el margen fluye hasta nuestro campo de visión, hasta el mismo centro de nuestras pupilas.

El trabajo de Oscar Murtra como retratista de los náufragos del sistema y la obra de Esteban Pochintesta, que glorifica el arte no institucionalizado, nos empujan a la experiencia catártica de mirar hacia los lados, a abandonarnos a la deriva patibularia y a admirar la belleza de lo marginal.

El propósito de ambos artistas es el de estriar la falsa cotidianidad, henchida de prejuicios —una sucesión infinita de temas, motivos, intenciones y símbolos— y contemplar con doloroso estupor la crudeza de lo fusilado, la belleza de la incorrección y la fuerza del abismo.

_____

DETALLES:

Pieza única
Fotografías por Oscar Murtra (@podri_tattoo)
Intervención artística por Esteban Pochintesta (@pipiuniversel)
Serigrafía por La Lola Print Studio (@lalolaprintstudio)
Encuadernación artesanal por EdicionesBRUT. (@brut.ediciones)

Papel Mounting Board 300 g y cartulina Iris 185 g
40 páginas
Edición en tapa dura troquelada a mano, acrílico sobre lienzo
Barcelona, mayo de 2021


Precio: 975 €

#Brutediciones

#YOKOartgallery


Artist  Brut Ediciones

Download 
Press kit (pdf)︎Contacte